Limburger dag lang vermist op beroemde IJslandse vulkaan

Kristof Lijnen (31) uit Houthalen-Helchteren is vorige donderdag na een zoektocht van 24 uur geëvacueerd in de buurt van de beroemde IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull. Hij verdwaalde op een gletsjer en belde 's nachts in paniek de hulpdiensten.

kscherpenberg

Na een zoektocht met zeventig vrijwilligers en een helikopter werd hij gezond en wel teruggevonden. Lijnen is afkomstig van Houthalen-Helchteren. Twee jaar geleden verhuisde hij met zijn Zweedse vriendin naar Noorwegen.

Momenteel is hij op vakantie in IJsland. Woensdag vertrok hij voor een wandeltocht van tien uur in de buurt van de vulkaan Eyjafjallajökull. Die werd vorig jaar tot frustratie van miljoenen reizigers wereldberoemd. Door een dubbele uitbarsting werd het vliegverkeer in grote delen van Europa wekenlang verstoord.

Lijnen miste op de dunne wandelpaden een afslag en verdwaalde hopeloos tussen de schilderachtige bergtoppen. Bovendien verzwikte hij zijn knie. Hij kon wel de hulpdiensten verwittigen, die hem na een zoektocht van een dag terugvonden.

Archiefbeeld: PhotoNews

Meer over IJsland

Aangeboden door onze partners