Brabants duo wint 'De Premiejagers' tien keer op rij

Vico en Koen mogen zich sinds vrijdagavond de sterkste kandidaten ooit uit de geschiedenis van 'De Premiejagers' noemen. Ze wonnen de voorbije twee weken alle afleveringen.

kscherpenberg

Met een foto van Madonna en een kind in een speelgoedwinkel werd de premie 'toyboy' geraden in het finalespel en was de tiende overwinning een feit. "Uiteraard hadden we dit record niet verwacht. Het was ook niet onze bedoeling om zo ver te geraken", zegt Vico Cockx uit Overhespen, die geweldbeheersingcoördinator is bij de politie.

"Koen (Guilmet, een boekhouder uit Glabbeek, red.) en ik hadden ons ingeschreven omdat we mekaar al jaren kennen van in jeugdhuis Bunker in Glabbeek. We hebben zes jaar in een band gespeeld. Maar met het ouder worden verwaterde onze vriendschapsband. Om de hechte band weer aan te halen, schreven we ons in voor het programma."

Hoewel de opnames vlot verliepen, werden de kandidaten met een vestimentair probleem geconfronteerd. "Zoals gevraagd hadden we acht outfits mee. Maar daarvan werden er al drie op voorhand afgekeurd. Ruitjes dragen mag niet op tv, want dat geeft storingen."

Tien deelnames levert het duo 2.500 euro op. "Daarvan gaat een deel naar een vat in het jeugdhuis. En naar nieuwe oorbellen voor mijn vriendin. Ook hebben Koen en ik allebei een nieuwe smartphone. En vrijdag hebben we ook nog de extra prijs, een home cinema systeem, gewonnen. Hoe we die gaan verdelen, moeten we nog bekijken."

ToVe