Vroege start supersolden: Nu al kortingen tot 70%

De zomersolden zijn nog maar halfweg, maar winkeliers halen nu al alles uit de kast om met superkortingen klanten naar de winkels te lokken. Door het slechte weer blijven immers te veel zomerkleren in de rekken liggen.

kscherpenberg

Vier dagen regen en overvolle winkelrekken. Zo kan je de tweede week van de solden het best samenvatten. En dus veranderen winkeliers van tactiek en gooien ze vanaf vandaag alle registers open.

"De eerste week van de solden gingen de zaken nog goed, daarna veranderde dat", zegt Christine Mattheeuws van het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). De reden is niet ver te zoeken. "Door het kwakkelende weer doen vooral de lenteartikelen het nu beter dan de typische zomerspullen. En dat is natuurlijk niet normaal."

Te veel zomerkleding blijft liggen en dat remt het succes van de koopjes. En dus schakelen de winkels een versnelling hoger. Normaal duurt het minstens drie weken voor extra kortingen worden gegeven. Vandaag lanceren de winkels die superkoopjes al ruim een week vroeger.

Het prijzenoffensief in de duurdere boetieks klimt vandaag naar min 50 procent, grote ketens doen zelfs 70 procent af van de prijs.

HDB

Beeld: PhotoNews

Aangeboden door onze partners