Maatregelen om overlast Tomorrowland te beperken

Door de organisatie van Tomorrowland is De Schorre van 18 tot 26 juli niet toegankelijk voor de bezoekers. Gedurende de festivaldagen zelf geldt een aparte verkeersregeling en een apart politiereglement voor de ruime buurt.

boey jan

Inmiddels is gestart met de eerste voorbereidingen voor het grootste dansfestival van Europa. Van 18 juli tot 26 juli is de Schorre niet toegankelijk voor bezoekers. De cafetaria, de speeltuin en de hondenweide blijven wel toegankelijk. Tijdens het festival zelf is alles afgesloten. Om zoekverkeer te beperken en wildparkeren tegen te gaan worden in de straten rond De Schorre wijkteams ingezet. Deze zorgen ervoor dat enkel wie echt in de omliggende straten moet zijn, daar ook terecht kan. De (buurt)bewoners hebben een sticker op de wagen om door te kunnen.

Om kleine kinderen voor te bereiden op het extra lawaai van vuurwerk geeft de organisatie mee dat er vuurwerk gepland is op donderdag 21 juli tussen 22.15 en 22.45u, op zaterdag 23 juli tussen 22.15 en 23u en op zondag 24 juli tussen 22.15 en 22.45u.

Geen voetbalhooligans

In het kader van de openbare ordehandhaving geldt een aparte regeling in de ruime veiligheidsperimeter die bestaat uit het gebied begrensd door en inclusief volgende straten: Antwerpsestraat, Tuyaertsstraat, Kapelstraat, Bosstraat, Nachtegaalstraat en 's Herenbaan, deel tussen Kerremansstraat en Antwerpsestraat.

Hier geldt een algemeen verbod op ambulante activiteiten, georganiseerde dansactiviteiten en een samenscholingsverbod, geldend van donderdag 21 juli 10u tot en met maandag 24 juli 16u. Personen die een burgerrechtelijk, administratief of een gerechtelijk stadionverbod of een stadionverbod als beveiligingsmaatregel kregen opgelegd, mogen zich eveneens niet in deze veiligheidsperimeter bewegen.

Jan BOEY

Lees meer over de festivals