Roemeense gevangene ontsnapt uit gerechtshof

In Mechelen is woensdagvoormiddag een vrouwelijke gevangene van negentien jaar ontsnapt uit het cellencomplex in het historische gerechtshof. De vrouw sprong daarbij over een muur van drie meter hoog.

De Nijn Leo

De ontsnapte gevangene uit het Mechelse gerechtshof maakte deel uit van een trio Roemeense zigeuners die dinsdagnamiddag in Bonheiden van een bejaard echtpaar aan een bankautomaat enkele bankkaarten hadden gestolen. Hun auto met Franse nummerplaten, waarmee ze gevlucht waren, en geseind stond bij de politiediensten, botste in Mechelen op een politiecontrole aan de Postzellaan.

Bankkaarten

Tijdens de controle probeerden betrokkenen zich te ontdoen van de gestolen bankkaarten. Ondertussen was er met deze bankkaarten ook al enkele malen geld afgehaald. Het voertuig werd in beslag genomen. De drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het Parket te Mechelen.

De drie zouden deze voormiddag voor de onderzoeksrechter geleid worden. Ze waren in afwachting in het cellencomplex in het gerechtgebouw ondergebracht. Toen is de ontsnapte gevangene heel de zaak beginnen ensceneren en is zij op een klein koertje over een muur van drie meter hoog kunnen klimmen en springen.

De verdachte is voorlopig nog op vrije voeten. Ze wordt opgespoord.

Leo DE NIJN

Meer over Bonheiden

Aangeboden door onze partners