Van den Broeck: "Rit ondanks slechte dag goed verteerd"

Jurgen Van den Broeck beleefde in tegenstelling tot ploegmaat Philippe Gilbert een slechte dag in de Tour. "Maar ik was erbij en dat is het voornaamste", relativeert de renner.

jlenaerts

De Omega Pharma-Lotto-renner kon ondanks zijn mindere dag in het groepje der favorieten finishen. "Ik heb altijd een slechte dag in de Tour. Vorig jaar was dat op de Madeleine. Toen werd ik gelost en nu was ik er nog bij. Dat is het voornaamste. Ik ben tevreden dat ik deze rit ondanks een slechte dag goed verteerd heb", aldus Van den Broeck.

Contador wilde zijn kans wagen, maar ook hij kon zijn concurrentie niet lossen. Volgens Van den Broeck kon geen enkele favoriet potten breken. "Niemand had de benen om het verschil te maken. Iedereen zat op zijn limiet want het is een zeer zware eerste week geweest."

Onze landgenoot kan alvast profiteren van het tijdsverlies van Robert Gesink. "De deur staat achteraan open, we wisten dat dat kon gebeuren. Nu moet ik gewoon aanklampen, meer moet ik niet doen. Ik verwacht dat we het voornaamste gaan zien in de Pyreneeën en de Alpen", besluit de renner.