"Argumenten van N-VA zijn karikaturaal"

Vals, overdreven en karikaturaal. Zo noemt cdH de argumenten van de N-VA, die vrijdag de nota van formateur Elio Di Rupo afschoot.

jlenaerts

Volgens de Franstalige partij gebruikt de N-VA van Bart De Wever valse cijfers om de nota in diskrediet te brengen. "Volgens onze berekeningen wil Elio Di Rupo de benodigde extra fondsen voor 56 procent uit besparingen en voor 44 procent uit nieuwe inkomsten halen. Daarbij komt nog 2 miljard euro uit de strijd tegen fiscale en sociale fraude", klinkt het in een mededeling.

Lees ook: De Croo wil N-VA dumpen

De Vlaamse partij maakt bovendien een "complete karikatuur" van de hervorming van de werkloosheidsuitkeringen die Di Rupo voorstelde, klinkt het. "Uitkeringen opschorten, zoals N-VA wil, zorgt er enkel voor dat de last volledig op de schouders van de gemeenten komt, een onwerkbare oplossing."

Dat de N-VA de hervorming van de financieringswet wel goedkeurde in het voorstel van koninklijk onderhandelaar Wouter Beke (CD&V) en afkeurt in de nota van de formateur, kan helemaal op onbegrip rekenen.

Beeld: Photonews

Meer over Elio Di Rupo