"DSK betaalde niet voor seks met kamermeisje"

De advocaten van de gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn ontkennen dat hun cliënt betaalde om seks te hebben met het kamermeisje dat hem van aanranding beschuldigt. De Amerikaanse tabloïd New York Post beweert dat het kamermeisje zich "regelmatig" prositueerde en dat DSK geweigerd zou hebben te betalen. In Frankrijk steken intussen allerlei complottheorieën de kop op.

ibroeksteeg

Meteen na het uitbreken van de zaak op 14 mei was Strauss-Kahn kop van jut in de media. Maar sinds de openbare aanklager zich openlijk vragen stelde bij de geloofwaardigheid van de 32-jarige vrouw, hebben heel wat Amerikaanse kranten zich tegen haar gekeerd.

Op basis van anonieme bronnen in de omgeving van DSK's advocaten zegt de New York Post zondag dat de vrouw een hoertje was die wou profiteren van "het VIP-statuut" van de IMF-baas. Maar de advocaten van DSK ontkennen dat. "Er is geen ruzie geweest tussen beide partijen want van geld was geen sprake", zeggen de advocaten in een mededeling.

In scène gezet

In Frankrijk suggereren DSK-getrouwen intussen dat de hele affaire in scène is gezet, mogelijk door politieke tegenstanders. Het socialistische parlementslid François Loncle had zondag vragen bij mogelijke contacten tussen de Franse hotelgroep Accor - eigenaar van het Sofitelhotel in New York waar Strauss-Kahn verbleef - en de Franse inlichtingendienst. Zowel Accor en de inlichtingendienst ontkennen die contacten met klem.

Michèle Sabban, een vriendin van Strauss-Kahn, spreekt van "manipulaties". Ze merkte op dat de politiechef van New York in 2006 het ereteken van het Franse Légion d'Honneur kreeg van Nicolas Sarkozy. De huidige Franse president was toen minister van Binnenlandse Zaken.