Marc Wauters: "Het wonder bleef uit"

"Het had inderdaad wat meer mogen zijn dan een tiende plaats op veertig seconden van de winnaars van Garmin-Cervelo", wist ook Marc Wauters, vroeger specialist in de tijdritdiscipline en momenteel ploegleider bij Omega Pharma-Lotto.

ibroeksteeg

"Met een gele trui in de ploeg hadden we grote verwachtingen geformuleerd, maar het wonder is uitgebleven. Een verlies van 26 seconden na negen kilometer was te veel. Toen we daarna Jurgen Van de Walle en Jelle Vanendert moesten achterlaten en de sterkste mannen overbleven, konden we goed standhouden, maar het kalf was toen al verdronken", analyseerde hij.

Te traag gestart

"Zeker is dat we te traag gestart zijn. Omdat de laatste verkenning voor de start ons geleerd had dat we het laatste stuk tegen de wind in zouden moeten rijden, hadden we gevraagd om niet te furieus van start te gaan. Maar te traag was uiteraard ook niet goed. Bovendien mag je ook niet vergeten dat we zaterdag veel krachten aangesproken hadden, dat we ons zelfs overtroffen hadden terwijl drie van onze jongens in de openingsrit gevallen waren. Te weinig recuperatie was het gevolg en bovendien waren de mannen die gevallen waren niet genoeg hersteld."

"Ook Gilbert zelf kreeg de ploeg niet op een hoger niveau. Maar we hoeven niet te blozen. We hebben al een ritzege en een dag gele trui. Onze Tour is al geslaagd. Dinsdag maken we opnieuw kans op ritwinst op de Mûr de Bretagne. Nog een keer geel veroveren wordt daar moeilijk, maar je weet nooit", besloot hij.