Novak Djokovic wint Wimbledon voor het eerst ten koste van Rafael Nadal

Novak Djokovic wordt maandag de nieuwe nummer één van het mannentennis en toonde zondag op het gras van Wimbledon dat hij die plaats verdient. De Serviër versloeg in de finale van het derde grandslamtoernooi van het seizoen huidig nummer één Rafael Nadal in vier sets: 6-4, 6-1, 1-6 en 6-3 na 2 uur en 27 minuten. Het is de derde Grand Slam voor 'Nole' en zijn tweede dit jaar, na zijn zege in de Australian Open.

ibroeksteeg

In de eerste set verzilverde Djokovic een setpunt op de opslag van Nadal en kwam met 6-4 op een 1-0 voorsprong. De 24-jarige Serviër ging in set twee op zijn elan door en liep uit tot 3-0. Nadal won wel het volgende spel, maar meer gunde 'Nole' zijn opponent niet: 6-1.

Love game

Pas in de derde set verloor Djokovic zijn eerste opslagspel van de wedstrijd. Nadal putte vertrouwen uit het punt en haalde de set binnen met 1-6 na een love game. Djokovic had echter geen zin in een vijfsetter en ging bij 4-3 een tweede keer door de opslag van Nadal, waarna hij mocht gaan opslaan voor de titel. Geholpen door enkele ongedwongen fouten van Nadal, haalde hij het punt en het toernooi binnen met 6-3.

De 24-jarige Nadal grijpt zo naast een vierde titel op het Londense gras, maar leidt wel nog steeds in de onderlinge confrontaties met 16-12. Djokovic won wel de vijf laatste duels.

Meer over Wimbledon