Frossard primus in MX1 GP Zweden, Desalle 7e en WK-leider af

Steven Frossard (Yamaha) heeft zondag in Uddevalla de Grote Prijs van Zweden in de MX1-klasse op zijn naam geschreven, de achtste manche van het WK motorcross. De Fransman was oppermachtig in Zweden en won beide manches.

ibroeksteeg

In de eerste manche verwees hij de Rus Evgeny Bobryshev en de Fransman Xavier Boog naar de dichtste ereplaatsen, in de tweede manche haalde hij het voor de Italiaanse wereldkampioen Antonio Cairoli en diens landgenoot David Philippaerts.

In de GP-uitslag werd Frossard eerste, Bobryshev tweede en Cairoli derde. Ken de Dycker, vierde en zesde in de reeksen, werd beste Belg op de vierde plaats. Steve Ramon, zesde en vijfde, finishte als vijfde.

Clement Desalle, niet in topvorm wegens een schouderblessure na een val vorige week, kon ditmaal niet echt een rol van betekenis spelen. Hij werd zevende in de GP, na een achtste en zevende plaats in de reeksen.

In de WK-stand neemt Cairoli de leidersplaats van Desalle over. De Italiaan heeft 322 punten, tien meer dan de 21-jarige Waal. Frossard is derde (300), Ramon negende (180) de Dycker elfde (170) en Strijbos twaalfde (161).

De negende WK-manche wordt op 10 juli in het Duitse Teutschenthal gereden.

Beeld: Photonews