Van kanker genezen vrouw wordt geen politiecommissaris: Turtelboom laat maatregel evalueren (video)

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open Vld) zal aan de federale politie vragen om haar reglementering over de aanwerving van gewezen kankerpatiënten te evalueren. Dat heeft ze zondag aangekondigd.

kscherpenberg

De vraag van de minister komt er na de media-aandacht voor de Antwerpse Zoë Parys. De 31-jarige vrouw had verschillende examens afgelegd om te worden toegelaten tot de opleiding van politiecommissaris. Maar uiteindelijk werd ze medisch ongeschikt verklaard omdat ze minder dan twee jaar geleden nog behandeld werd voor borstkanker.

"Ik zal aan de medische dienst van de federale politie vragen om de maatregel te evalueren", reageert Turtelboom zondag. "Ze zullen moeten nagaan of het mogelijk is om die termijn van twee jaar volledig te laten vallen."

Medisch verantwoord

De minister vraagt zich onder meer af of de maatregel niet te lineair wordt toegepast. "De ene kanker is de andere niet", luidt het. Concreet zal de medische dienst van de federale politie nu moeten bekijken of het schrappen van die maatregel wel medisch verantwoord is. "Het gaat immers om een fysiek zware opleiding. En het kan natuurlijk ook niet de bedoeling zijn om deze mensen roofbouw op hun eigen lichaam te laten plegen."

De minister hoopt dat het resultaat van de evaluatie er "zo snel mogelijk" komt.

Bekijk een vtm-reportage:

Aangeboden door onze partners