Goederentrein rijdt twee mensen dood aan overweg in Haacht

In Haacht heeft een goederentrein zondagochtend twee mensen gegrepen. Het duo heeft de klap niet overleefd. Mogelijk gaat het om een gezamenlijke wanhoopsdaad, maar het parket van Leuven onderzoekt nog de precieze omstandigheden.

kscherpenberg

Door het drama was er in de voormiddag geen rechtstreeks treinverkeer tussen Leuven en Mechelen. Tussen Leuven en Haacht reed een vervangende busdienst en tussen Haacht en Mechelen werd een pendeltrein ingeschakeld. Ten vroegste om 14.30 uur zijn de sporen opnieuw vrij.

De aanrijding vond volgens Infrabel plaats om 7u30. "De bestuurder van een goederentrein die onderweg was van Italië naar Zeebrugge had meteen in de gaten dat er aanrijding was gebeurd en is onmiddellijk gestopt", aldus woordvoerder Bram De Saedeleer.

Beeld: PhotoNews

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen over zelfdoding? Voor jezelf of iemand uit je omgeving? Bel de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55. 's Avonds (behalve woensdag en zaterdag) kan je chatten van 19.00 - 21.30 uur op zelfmoordlijn.be

Meer over Haacht