Dronkenman kruipt in Leuven bij meisje in bed

Een onbekende jongeman zorgde zaterdagochtend voor onrust in een studentenhome in de Minckelerstraat in Leuven. De man had op een onbekende manier de voordeur geforceerd en was het pand binnengestapt. Een 22-jarige studente schrok geen beetje toen de onbekende plotseling bij haar in bed stapte.

kscherpenberg

Ze schrok wakker en riep de man toe haar kamer te verlaten. Deze keek haar met een verbaasde en verdwaasde blik aan, maar ging er dan toch vandoor. Even later hoorde ze hoe dezelfde man in het pand daarnaast probeerde binnen te raken. Toen hij merkte dat de deur gesloten was, gooide hij een fiets tegen de voordeur. Een zoekactie in de buurt leverde geen resultaat meer op. Het slachtoffer kon een goede beschrijving geven van de verdachte.

Bovendien had een kotgenote het hele voorval gefilmd. De man was immers nog in enkele andere kamers de bedden gaan controleren. Een paar uur later trof een patrouille een persoon aan die voldeed aan de beschrijving van de verdachte. De man ontkende weliswaar de feiten, maar de filmbeelden spraken voor zich.

Het ging om een 23-jarige student uit Bornem die in de buurt van het slachtoffer op kot zit. Hij rook nog naar alcohol, maar was bij aantreffen niet meer dronken.

T.B.

Meer over Leuven