Contador: "Niet simpel om verloren tijd weer in te halen"

De Spaanse favoriet Alberto Contador beseft dat hij na de eerste tourrit al voor een moeilijke opdracht staat. "In het wielrennen van vandaag worden koersen beslist op seconden. Meer dan een minuut verliezen op je rechtstreekse concurrenten is dan ook niet makkelijk om weer goed te maken", aldus Contador die op negen kilometer van de streep betrokken raakte in een valpartij, wat hem op een minuut en 20 seconden achterstand zette.

ibroeksteeg

"Ik zat dicht bij de kop van de groep, maar de renners voor mij kwamen ten val. Ik kon nog net op tijd remmen, maar het duurde erg lang vooraleer ik weer door kon rijden. Maar dat is wielrennen nu eenmaal. Vandaag gebeurt het mij, morgen iemand anders. De Tour is nog lang".

De drievoudige tourwinnaar blikte ook nog even vooruit op de ploegentijdrit van zondag: "Ik hoop dat de verschillen niet te groot worden. Als we tijdens die ploegentijdrit nog eens tijd verliezen, kan het wel eens heel moeilijk worden", besloot de Spanjaard.

Andy Schleck

Andy Schleck deed ook zijn relaas over het turbulente begin van de Tour: "Het was een chaos tijdens de val. We hebben geluk gehad dat we in het begin van de groep zaten en gewoon konden doorrijden. Het was onmogelijk om te zien wie wel en wie niet gevallen was. We hoorden pas achteraf dat Contador betrokken was in de valpartij. Nadien werd ik bij de tweede val zelf opgehouden."