Johan Bruyneel: "Contador komt dit wel te boven"

Johan Bruyneel, ploegleider bij de wielerploeg RadioShack, denkt dat tourfavoriet Alberto Contador de zaterdag verloren tijd nog wel goed kan maken. "Zo vroeg in de Tour is dit wel al een groot verschil. Het is zeker geen goede start voor hem. Maar hij is een vechter en mentaal zeer sterk", aldus Bruyneel, die Contador tijdens zijn eerste tourwinsten in 2007 en 2008 bij Discovery Channel en Astana begeleidde.

ibroeksteeg

"Als Contador nu ook nog tijd verliest in de ploegentijdrit, wordt de Tour een open wedstrijd. Zijn rivalen hadden er niet op gerekend dat ze zoveel tijd konden winnen op hem. Maar omdat hij bergop zo sterk is zullen ze in de vlakke ritten hun voorsprong moeten uitdiepen".

Valpartij

Contador werd opgehouden, door een massale valpartij en verloor 1:20 op ritwinnaar Gilbert, 1:17 op Cadel Evans en 1:14 seconden op zijn grote rivaal Andy Schleck.

Kim Andersen, ploegleider van Schleck bij bij Leopard, is gematigd tevreden met de voorsprong die de Luxemburger pakte op Contador. "Het is niet de mooiste manier, maar het is nu zo. We hebben tegen Andy gezegd dat hij vooraan in het peloton moest blijven om de kans op een valpartij te verminderen, maar dat is niet makkelijk als je 200 renners hebt die vooraan willen rijden."

Meer over Johan Bruyneel