"7.000 kampeerders minder op Rock Werchter dan vorig jaar"

Op de campings van Rock Werchter zijn er dit jaar zowat 7.000 kampeerders minder dan in 2010. Volgens burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar zijn er dit jaar 53.000 festivalgangers die in de buurt van het festivalterrein blijven overnachten.

ibroeksteeg

Steeds meer festivalgangers kiezen er dit jaar voor om dagelijks te pendelen naar Leuven. "Er zijn minder combi- en meer dagtickets verkocht. Dat zou er op kunnen wijzen dat veel bezoekers liever één dag uitkiezen die hen écht interesseert in plaats van vier dagen naar het festival te komen", denkt Dirk Claes.

Luxe

Economische motieven spelen daarbij ongetwijfeld een rol. "Het is ook opvallend hoeveel festivalgangers na de optredens nog de bus terug naar Leuven nemen. Vrijdagnacht waren er dat 7.000. Allicht zijn er veel die opteren voor de luxe van een warme kamer of studentenkot in plaats van een iets minder comfortabel plekje in een tent. Ze besparen zo bovendien opnieuw wat op kampeerkosten. Dat het aantal kampeerders daalt is een evolutie die zich ook op andere festivals voordoet. Dat het dit jaar in Werchter al zo opvallend zou zijn, hadden we niet verwacht", zegt de burgemeester van Rotselaar.

Lees meer over de festivals