Gennez wil meer progressieve kartels

Sp.a-voorzitter Caroline Gennez toont zich zaterdag erg tevreden over de vorming van het kartel tussen sp.a en Groen! voor de Gentse gemeenteraadsverkiezingen. "Als het van mij afhangt, komen er nog meer progressieve kartels", klinkt het zelfs.

ibroeksteeg

"Ik vind dit kartel een schitterende zaak", zegt Caroline Gennez. "Gent is een open stad met een open geest. Een progressief kartel vormt daar de perfecte afspiegeling van. Ik hoop ook dat dit de goede samenwerking met de liberalen, die we in Gent altijd gehad hebben, niet in de weg zal staan."

Gennez was als partijvoorzitter al langer op de hoogte van de vorming van het Gentse kartel (foto). "En ik was een grote supporter achter de schermen."

Ze hoopt zelfs dat dit initiatief nog navolging zal krijgen in anderen gemeenten. "Ik ben vragende partij voor zoveel mogelijk progressieve kartels bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Maar dat moet uiteraard wel gebeurden met respect voor de eigenheid van de lokale afdelingen."

Visie

Of dat ook betekent dat er in Gennezs thuisbasis Mechelen een kartel tussen Groen! en sp.a in de lucht hangt, kon ze evenwel niet zeggen. De voorzitter van de Vlaamse socialisten benadrukt ten slotte dat het verschil in visie tussen de linkse partijen niet zo groot is.

Volgens haar is het kartel in Gent dus zeker geen middel om de N-VA af te stoppen. "Dit is geen tactisch kartel. Iets dat alleen op tactiek gebaseerd is, heeft geen 'fond' en blijft niet duren", klinkt het. "Dit is geen kartel tégen iemand, maar vóór de stad."

Lees ook: Sp.a en Groen! samen naar de kiezer in Gent

Meer over Caroline Gennez