Marc Sergeant: "Even blij met VdB's vijfde plaats"

Je kan ervan dromen, je kan het voorspellen, maar bovenal moet het gedaan worden", aldus Marc Sergeant na het zoveelste succes van zijn ploeg dit jaar. "Ondanks de valpartijen van André Greipel, Sebastian Lang en Jurgen Van de Walle hebben we niet geaarzeld om de koers in handen te nemen. Dat de ploeg er daarna ook nog compleet stond in de finale heeft me niet verbaasd."

ibroeksteeg

"We hebben die finale genoeg verkend om ons hier niet te laten verrassen. We wisten dat er aanvallen zouden komen tijdens de beklimming. We hadden een aantal namen op papier gezet tegen wie onmiddellijk gereageerd moest worden als ze op de pedalen gingen staan. De naam van Fabian Cancellara was daar een van. Hem kloppen lijkt simpel, maar is dat niet. Bravo dus Philippe Gilbert, maar ik ben zeker even blij met de vijfde plaats van Jurgen Van den Broeck", vertelde Sergeant.

Ambitie

"Dinsdag op de Mûr de Bretagne beginnen we er opnieuw aan met evenveel ambitie als in deze eerste rit. Philippe zelf en ook wij wisten al lang dat in deze eerste Tourweek dikke kansen zaten voor onze kopman van de klassiekers."

Maar eerst is er de ploegentijdrit van zondag. "Ik denk niet dat daar grote verschillen gemaakt zullen worden. Het zal van details afhangen, maar wij zullen vooral de kracht van Jurgen Van de Walle missen. Ondanks de pijn na zijn val heeft hij vandaag zoveel gegeven dat hij er zondag last van zal hebben."