Philippe Gilbert: "Dit is mijn antwoord op de hetze"

Ritwinst en een gele trui, mooiere geschenken kon Philippe Gilbert zaterdagavond niet aanbieden aan zijn echtgenote Patricia. "Dit is mijn antwoord op de hetze van de voorbije dagen", begon de nationale kampioen. "Een aantal media hebben een totaal verkeerd beeld gebracht in de affaire rond Wim Vansevenant. Ik was daardoor zo op mijn eergevoel gepakt, dat ik nog meer dan voordien wilde winnen."

ibroeksteeg

"Toen Roelandts begrijpelijk stilviel, aarzelde Cancellara niet", deed hij het relaas van de slotklim. "Maar ik was er op voorbereid en ik heb meteen gereageerd. Toen ik hem voorbijging, heb ik hem even op vijf meter achterstand gehouden om hem te doen geloven dat het nog kon. Daarna ben ik uit volle macht doorgegaan. Een intense inspanning, de hele beklimming en danseuse als het ware, maar het loonde de moeite."

Ideale kans

"We wisten dat dit een ideale kans voor mij was en ik heb ze gepakt ook. Fantastisch, zeker in mijn kampioenentrui. Ook voor de hele ploeg die een ganse namiddag hard gewerkt heeft", vergat hij ook zijn teammaats niet. "Jammer dat we na zoveel werk niet lang zullen kunnen genieten van deze gele trui. Drie seconden op Cadel Evans en zes seconden op een serie andere renners zijn waarschijnlijk onvoldoende om ook zondagavond na de ploegentijdrit nog leider te zijn. Maar het eerste beoogde doel is bereikt, we kunnen nu samen kijken wat we in de toekomst nog willen. Mûr de Bretagne, groene trui... alles kan en mag", besloot hij.

Lees ook: Philippe Gilbert wint de eerste Tourrit

Meer over Philippe Gilbert