Fransen crashen na achtervolging

De politie heeft zaterdagnamiddag vier mannen van Franse herkomst kunnen oppakken nadat ze waren gecrasht met hun wagen. Ze waren van de politie gevlucht. Dat gebeurde rond half vier in de namiddag op de A12 richting Breda in Merksem, op de verkeerswisselaar met de ring.

ibroeksteeg

Over de kop

De achtervolging gebeurde in het kader van de actie Etoile, een internationale actie die zich richt tegen drugskoeriers. De mannen waren op de vlucht geslagen nadat tussen Zandvliet en Berendrecht een politiewagen hen beval om aan de kant te gaan. "Ze scheurden er tegen hoge snelheid vandoor en verdwenen een tijdlang uit het zicht van de politie", zegt commisaris Geert Legein van de federale politie. "Even later troffen we het voertuig aan. Het lag op zijn dak en de inzittenden waren gaan lopen. We wisten dat een van hen gewond was, want we vonden bloedsporen in de wagen”.

Te snel

De politiehelikopter en enkele speurhonden werden erbij gehaald. Enkele minuten later waren de mannen al gevonden. Een van hen was wel degelijk gewond, maar had bij nader inzien geen onmiddellijke verzorging nodig. De vier werden meteen meegenomen door de politie. In hun wagen lag een kleine hoeveelheid softdrugs. Gevraagd waarom ze gevlucht waren, antwoordde een van de mannen dat hij te snel reed en dat hij bang was om daarvoor een boete te krijgen. Het parket zal nu beslissen wat er verder met de mannen gebeurt.

DVD