Kvitova wint verrassend Wimbledon van favoriete Sharapova

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA 8) heeft zaterdag op het gras van Wimbledon de mooiste zege in haar nog prille carrière geboekt. In de finale van het derde grandslamtoernooi van het seizoen haalde ze het in twee sets van ex-winnares Maria Sharapova (WTA 6): 6-3 en 6-4 na 1 uur en 25 minuten.

ibroeksteeg

De 21-jarige Kvitova begon niet best aan de eerste grandslamfinale uit haar carrière en moest meteen haar opslag inleveren. Het zou echter bij die ene valse noot blijven voor het Tsjechische opslagkanon in set één. Ook Sharapova kon haar eerste opslagspel immers niet binnenhalen en na een tweede break mocht de 21-jarige Kvitova bij 5-3 gaan serveren voor setwinst. Met een love game kwam ze overtuigend op een 1-0 voorsprong, na precies 40 minuten wedstrijd.

In set twee volgden de breaks en de rebreaks elkaar op tot 3-3, toen Kvitova voor een derde keer door de opslag van de 24-jarige Russin ging. Sharapova kon nog één spelletje winnen, maar bij 5-4 mocht Kvitova opslaan voor het toernooi. Ze deed dat opnieuw in stijl met een love game en schreef zo met 6-3 en 6-4 een eerste grandslamtoernooi op haar palmares.

Sharapova miste de kans om na 2004 een tweede zege op Wimbledon aan haar erelijst toe te voegen.

Meer over Wimbledon