Monaco op straat voor huwelijk Charlene Wittstock en prins Albert

Charlene Wittstock (33) is sinds vrijdag officieel prinses van Monaco. De Zuid-Afrikaanse ex-olympisch zwemkampioene stapte al (burgerlijk) in het huwelijksbootje met prins Albert Grimaldi van Monaco. De grote ceremoniële plechtigheid vindt zaterdag plaats en lokt heel wat volk naar Monaco.

ikerremans

Het grote feest vindt zaterdag plaats. Er worden heel wat bekendheden verwacht, zoals Naomi Campbell, Karl Lagerfeld, Roger Moore, Jacques Rogge en heel wat gekroonde hoofden, waaronder ook de Belgische koninklijke familie.

Koning Albert en koningin Paola, die zelf precies 52 jaar getrouwd zijn, zijn in Monaco in het gezelschap van Filip en Mathilde, Astrid en Lorenz en Laurent en Claire. De kleinkinderen van de koning bleven wel thuis.

De enige spelbreker kan wel eens het weer zijn. Zaterdagmiddag was het erg bewolkt boven Monaco en de plechtigheden vinden buiten plaats.

Burgerlijk huwelijk

Vrijdag waren enkel een tachtigtal verwanten en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig bij de burgerlijke plechtigheid. Het prinselijk huwelijk ging in dezelfde dezelfde troonzaal door als die waar actrice Grace Kelly 55 jaar geleden met Rainier III van Monaco, de vader van prins Albert, huwde.

De ceremonie van ongeveer twintig minuten was wel op groot scherm te volgen. Toen het jawoord werd gegeven barstte er een groot applaus los. Charlene Wittstock had haar turkooizen jurk zelf ontworpen.

Na het huwelijk volgde er een diner en 's avonds werden alle Monegasken nog uitgenodigd op een receptie. De avond werd afgesloten met een openluchtconcert van Jean Michel Jarre, een Franse synthesizer-veteraan.

Derde kind?

Eerder deze week doken geruchten op dat prins Albert nog een derde kind zou hebben, naast zijn twee buitenechtelijke kinderen. Charlene zou daarop hebben willen vluchten naar Zuid-Afrika. Haar vader doet de geruchten af als onzin.

Meer over Monaco

Niet te missen