Vakantie-uittocht zorgt niet voor (veel) problemen op wegen

Het eerste weekend van de zomervakantie zorgt voorlopig niet voor problemen op de Belgische wegen. Volgend weekend zou wel eens het drukste weekend van het jaar kunnen worden. Dan start immers het bouwverlof en vertrekken ook heel wat Nederlanders op vakantie.

ikerremans

Dat de vakantie dit jaar op een vrijdag begon, lijkt een goeie zaak voor het verkeer op de autosnelwegen. "De uittocht lijkt meer gespreid te lopen. Sommigen mensen vertrokken donderdagavond al, anderen wachtten tot vrijdag of vertrekken pas echt tijdens het weekend", zegt Marc Van Damme van VAB.

Monaco

Op de wegen naar de favoriete reisbestemmingen van de Belgische automobilisten is het voorlopig vrij rustig. Enkel op de snelwegen in Zuid-Frankrijk kan het wat drukker zijn, vooral rond Monaco. Daar trekt het prinselijke huwelijk heel wat nieuwsgierigen aan. Ook op de secundaire wegen daar zou het heel druk zijn.

Aan de Zwitsers-Italiaanse grensovergangen waren de eerste files eerder beperkt: aan de Gotthardtunnel moest je zaterdagmorgen (maar) drie kwartier aanschuiven.

Luchthaven

Op de luchthaven van Zaventem heerst zaterdag de gewone vakantiedrukte. Net als tijdens de hele maand juli zijn er naar schatting 35.000 vertrekkende passagiers. Dat is minder dan de absolute piekdag vrijdag. Toen vertrokken er op Brussels Airport meer dan 43.000 passagiers.

Meer over Frankrijk