El Ghanassy: "Als ik kan, vertrek in bij AA Gent"

Yassine El Ghanassy (21) wil vertrekken bij AA Gent. "Als het kan, vertrek ik. Vier à vijf miljoen euro zou een correcte prijs zijn voor mij", laat hij optekenen.

ikerremans

"Ik steek niet weg dat ik liever vertrek bij AA Gent", zegt El Ghanassy in een Coreliokrant. "Ik ben nu drie jaar in AA Gent, ik vind dat op basis van mijn prestaties misschien wel het moment is gekomen. In de Europese matchen heb ik mijn naam zo'n beetje gemaakt. En bewezen dat ik een hoger niveau aankon. Niet dat ik geen plezier meer heb bij AA Gent, maar als ik kan, vertrek ik. Hoe groot ik die kans inschat? Laten we zeggen fifty-fifty."

Europa

Er zijn wel degelijk heel wat clubs geïnteresseerd in El Ghanassy. De namen van AC Milan, Celtic, Everton, Lyon, Al Shabab van Michel Preud'homme en Manchester City deden al de ronde. Ook Anderlecht heeft even aan El Ghanassy gedacht om Mbark Boussoufa te vervangen, maar uiteindelijk koos paars-wit voor Vargas.

"Al Shabab stond niet bovenaan mijn lijstje en wellicht blijf ik liever in Europa. Anderzijds heb ik nog geen weet van wat ik daar zou kunnen verdienen, maar het kan over veel geld gaan natuurlijk. En dan wil ik daar ook niet flauw over doen. Standard? Dat is niet mijn droom. Ik heb andere dromen. Vier à vijf miljoen euro zou een correcte prijs zijn voor mij, maar als er niets uit komt, dan blijf ik gewoon", zegt El Ghanassy nog.

De Belgisch-Marokkaanse speler stapte in 2008 over van La Louvière naar AA Gent.