Zo verover je het hart van je schoonmoeder

Een schoonmoeder is belangrijker dan je denkt. Ze beïnvloedt (ongewild) de gevoelens van haar kind, jouw partner, en dus ook jouw leven. De Brit David Miller zette de belangrijkste punten om het hart van een schoonmoeder te veroveren op een rijtje.

mgeysmans

- Breng een cadeautje mee. Geen opzichtig boeket bloemen, maar haar favoriete wijntje of een boek van haar lievelingsauteur. Iets waardoor ze inziet dat je moeite hebt gedaan.

- Vertel je schoonmoeder nooit meteen de hele lijst van voedingswaren, die je niet lust. Hou het bij de groenten, fruit en andere hebbedingen waar je echt ziek van wordt of allergisch voor bent.

- Vraag steeds of je kan helpen bij het afruimen of opzetten van de tafel of andere huishoudelijke taakjes.

- Vraag steeds hoe laat je best kan opstaan en hou je aan dat uur. Als er geen uur voorop wordt gesteld waarop jullie samen ontbijten, is er geen probleem.

- Tenzij ze het zelf aanbiedt, is het belangrijk om niet te snel al te familiair te worden. Ga dus niet meteen in de kasten of koelkast neuzen.

- Probeer je aanwezigheid in het huis zoveel mogelijk te beperken. Laat geen vuile voetstappen achter in de hal, gooi je jas niet zomaar ergens neer, laat geen halflege glazen staan.

- Ga er niet zomaar van uit dat je eventjes een wasje mag doen of een warm bad mag nemen in het midden van de dag. Vraag eerst aan haar of dergelijke activiteiten passen.

- Plant je schoonmoeder een tripje? Stem dan in om mee te gaan. Wanneer je je al te kritisch opstelt, komt dat niet goed over.

- Ga je samen met je schoonmoeder ergens naartoe? Probeer dan de drankjes of het eten te betalen. Dat is een teken van dankbaarheid en vriendschap.

- Voordat je weggaat, vraag je best eventjes of je het beddengoed mee naar huis moet nemen om uit te wassen. Zegt ze neen? Zorg er dan tenminste voor dat het bed netjes is opgemaakt.

- Vertrek exact op het moment dat je aankondigde dat je zou vertrekken. Als je te vroeg naar huis gaat, zal ze denken dat je niet graag in haar huis verbleef. Blijf je er te lang, dan profiteer je van haar.

- Eenmaal je thuis bent, moet je proberen je schoonmoeder te bedanken voor het verblijf. Dat kan via een briefje, maar ook een sms'je of een telefoontje zijn middeltjes om je dankbaarheid te tonen.

Beeld: Photonews

Niet te missen