"Wetsvoorstel verkoop festivaltickets zal tot problemen leiden"

Print
"Wetsvoorstel verkoop festivaltickets zal tot problemen leiden"

Wetsvoorstel verkoop festivaltickets zal tot problemen leiden

Zoals elk jaar duikt het fenomeen nu ook op: het verkopen van festivaltickets op tweedehandssites. Daarom is Open VLD-Kamerlid Willem-Frederik Schiltz bezig met het uitwerken van een wetsvoorstel om tot net voor aanvang van het festival tickets officieel aan te bieden.

"Ik stel voor de tickets niet in een keer op de markt te brengen, want zo kunnen professionele opkopers meteen grote aantallen kopen. Beter is de tickets in fases te verkopen en zeker ook kort voor het evenement nog een lot aan te bieden." Op de eerste festivaldag zelf nog tickets verkopen zou volgens Schiltz zorgen voor logistieke problemen.

Stefan Effelens van 'Tele Ticketservice' is gematigd positief over het voorstel. "Voor Rock Werchter kan dat, maar voor een concert van bijvoorbeeld U2 is dat niet mogelijk omdat de groep het geld al bijna direct na de start van de ticketverkoop op de rekening wil hebben."

Pukkelpop-organisator Chokri Mahassine is minder enthousiast. Hij is van mening dat het huidige systeem goed en vooral duidelijk is. "Als we aan de kassa nog tickets verkopen zal dat leiden tot problemen. Dit voorstel zal mensen de illusie geven dat ze nog wel binnengeraken, terwijl die kans klein is."

Lees meer over de festivals