Koppel 9 uur onderweg van Blankenberge naar Lanaken

Print

Koppel 9 uur onderweg van Blankenberge naar Lanaken

Lanaken - Er blijven verhalen opduiken over de problemen bij de NMBS maandagavond. Toen zaten zaten honderden treinreizigers vast door problemen bij het spoor. Zo vertelt Nicole Sohl (48) uit Lanaken hoe ze samen met haar man Marcel meer dan negen uur onderweg was van Blankenberge tot Lanaken. "Het was bloedheet en de NMBS liet ons gewoon aan ons lot over", klinkt het.

Lees ook: Getroffen treinreizigers kunnen vergoeding vragen aan NMBS.

“We zouden maandagavond om tien over vijf de trein terug pakken. Tot er werd afgeroepen dat die trein een half uur vertraging had door een defect aan een bovenleiding. Na een uur was er nog altijd geen trein te zien, maar informatie kregen we niet meer", zucht Nicole.

Onderweg werden "zeker tien mensen" naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze onwel waren geworden door de hitte. De brandweer richtte zelfs een veldhospitaal op.

"En als we iets gingen vragen, lachtten de mensen van de NMBS ons gewoon uit. ‘Boek maar een kamer voor vannacht’, zeiden ze met een glimlach", aldus Nicole.

Bommelding

Omdat de twee eerstvolgende treinen meteen propvol zaten, konden Marcel en Nicole pas rond 21 uur vertrekken. Maar het onheil was nog niet voorbij.

“Ook in Gent-Sint-Pieters stonden we een tijd stil", gaat Nicole verder. "Niemand mocht uit de oververhitte trein en iedereen schreeuwde om drinken. Gelukkig hebben we toen wel een bekertje water van het Rode Kruis gekregen, maar communicatie was er weer niet. Een medereiziger zei dat het om een valse bommelding zou gaan.”

Koeien

De trein zette na meer dan een half uur koers richting Limburg. Onderweg liep het weer mis. “Tussen Aarschot en Diest maakten we een noodstop tussen de koeien in de wei. Er zou een lek aan de luchtdruktank geweest zijn, maar ook dat is ons niet officieel meegedeeld.”

Uiteindelijk kwamen Nicole en haar gezelschap rond 1 uur ‘s nachts in Hasselt aan. Daar stond een bus van De Lijn, in opdracht van de NMBS, op hen te wachten. “Maar de afspraak was dat hij ons tot Genk bracht en niet verder. Een taxi konden we niet bellen, want dat nummer hadden we niet zomaar bij ons."

Uiteindelijk bracht de buschauffeur het gezelschap dan toch naar Lanaken.

"Ik heb echt schrik om de trein nog te pakken", besluit Nicole.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio