Ford Genk

180 noodoproepen tijdens hevige onweersbuien in Limburg (foto's)

Print

180 noodoproepen tijdens hevige onweersbuien in Limburg (foto's)

Onweer heeft gisteravond voor meer dan 180 noodoproepen gezorgd bij het hulpcentrum 100 in Limburg. Limburgers belden voor ondergelopen straten, ontwortelde bomen en blikseminslagen, maar volgens de brandweerkorpsen valt de schade al bij al wel mee. Toch hebben stevige rukwinden op meerdere plaatsen vernielingen aangericht, vooral in Lanaken, Bree, Bocholt en Lommel.

Genk werd in de vooravond getroffen door hagelstenen van wel 3 centimeter diameter. Bij Ford Genk was het nadeel niet te overzien: zeker 3.000 nieuwe wagens werden beschadigd.

Lees ook: uploadpagina.

Hebt u schade geleden door het stormweer? Bezorg ons uw foto's via deze "95 procent wagens Ford Genk vernield door hagel".Rond 19 uur heeft een krachtige wind de poort uit de garage geblazen bij de familie Schellingen-Miermans in de Merodelaan in Lanaken. (foto boven) “In korte tijd betrok de hemel,” zegt Marie-Jeanne Miermans. “Een windstoot blies de wentelpoort enkele meters verder in de garage. Door de kracht vlogen ook de metalen platen van dak de lucht in.” De brandweer van Maasmechelen heeft het dak hersteld.”In de Vleugtstraat in Schaffen (Diest) is de bliksem rond 19.30 uur ingeslagen op het dak van een huis. (foto boven) De zolderverdieping vatte meteen vuur. De brand greep snel om zich heen waardoor de brandweer van Diest niet kon verhinderen dat de zolder in vlammen opging. Buren snelden de bewoners ter hulp. Tijdens de bluswerken gingen de hemelsluizen open en begon het te stortregenen. Het huis is onbewoonbaar.In Beringen en Koersel zetten de regen een tiental straten blank. De Koerselsesteenweg werd even afgesloten. Langs de Aardeweg stroomde de smurrie tot op het terras van een huis. De brandweer van Beringen opende snel alle rioolputten. Ook de Meigoorstraat en de Laakstraat stonden blank. Enkele kelders kregen beperkt water binnen. Ook aan de Ward Schoutedenstraat kon het water niet meer weg. In Beringen-Mijn liep de Havenlaan onder. De brandweer was tot dinsdagavond laat bezig om alle straten weer vrij te krijgen.