De Swaef (Story): "Onze jonge journalisten zijn conservatiever"

Print
De Swaef (Story): "Onze jonge journalisten zijn conservatiever"

De Swaef (Story): Onze jonge journalisten zijn conservatiever

"Onze jonge journalisten zijn ethisch en moreel conservatiever dan de huidige generatie. Wij waren verontwaardigd toen werd gezegd dat de sms'jes van premier Leterme niet relevant zijn". Dat zei Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Story, in 'De Zevende Dag' in een gesprek over het beruchte Story-artikel vorige week op de amoureuze sms'jes van de premier.

"Als het echt onze bedoeling was een smeuïg artikel te brengen, hadden we heel wat pikantere sms'jes kunnen publiceren. Dat kunnen journalisten van andere media getuigen die bij ons op de redactie zijn komen kijken", aldus De Swaef. Volgens de hoofdredacteur heeft Story maar een dertigtal sms'jes gepubliceerd, "amper 3,9 procent van het totaal aantal berichten". Story maakte een bloemlezing uit 849 sms'jes van de premier aan een dame in Brasschaat publiek.

Lees ook: "E-mails en sms'en zijn gemakkelijk te vervalsen"
Lees ook: Lees hier de pikante sms'jes van Yves Leterme

Toen hem tegengeworpen werd dat de bewuste dame uit Brasschaat niet aan een job geraakte dankzij Leterme en dat in een ander dossier over vermeende beïnvloeding deze dame zelfs boos was op de premier omdat die niet was tussengekomen bij de burgemeester van Brasschaat, merkte De Swaef nuchter op dat de intentie om misbruik te maken van zijn macht bij Leterme wel degelijk aanwezig was. "Voor jullie, journalisten, is dit allemaal precies normaal. Wij waren zeer verwonderd en verontwaardigd toen de publicatie van sms'jes werd afgedaan als irrelevant".