Nieuwe kerk Lutselus aan multifunctioneel buurtplein

Print
Nieuwe kerk Lutselus aan multifunctioneel buurtplein

Nieuwe kerk Lutselus aan multifunctioneel buurtplein

Diepenbeek - De gemeenteraad van Diepenbeek heeft dinsdagavond unaniem beslist dat de nieuwe kerk van de parochie Lutselus op een multifunctioneel buurtplein aan de huidige pastorie zal komen. Daarmee is er eindelijk een beslissing over het vervangende gebouw voor de kerk die vorig jaar op Kerstdag instortte.

Nu de verzekeringsmaatschappij al 80 procent van de waarde van de ingestortte kerk (1,8 miljoen euro) aan de gemeente heeft uitgekeerd, en de bestemming van het nieuwe gebouw werd voorbehouden voor de katholieke gemeenschap, moest er enkel nog een beslissing worden genomen over de locatie van het nieuwe gebedshuis.

Een werkgroep had vier opties voorgesteld. De gemeenteraad van Diepenbeek koos unaniem voor een inplanting aan de huidige pastorie, vlakbij de school en het ontmoetingscentrum.

Deze locatie aan de Onderwijslaan is ideaal omwille van verkeerstechnische redenen en de inbedding in het socio-culturele weefsel van de wijk, aldus schepen van Erediensten en Buurtwerking Frank Keunen. "We zijn heel blij dat deze beslissing niet in een politieke discussie is verzand. We kunnen nu eindelijk verder, te beginnen met een BPA-wijziging om de verkeersveiligheid nog te optimaliseren."

In september zal een ontwerper worden aangesteld. Als alles meezit kunnen in september 2012 de bouwwerken starten. De klok van de oude kerk van Lutselus zal zeker worden herbruikt. "Belangrijk is ook dat de ingang van het nieuwe gebedshuis aansluit op het ontmoetingscentrum en de school, zodat we hier een echt buurtplein zullen creëren", aldus Keunen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio