Brustem in 2012 klaar voor Rock Werchter

"Als ik Rock Werchter wil verbeteren, moet ik kiezen voor het terrein in Brustem", zegt Herman Schueremans. De organisator van het grootste festival van het land wil het liefst in Werchter blijven, maar wil extra podia. En Brustem (Sint-Truiden) is klaar voor het festival.

fvranckx

"2012 is een haalbare streefdatum voor ons nieuw evenemententerrein in Brustem. Vanaf 2013 kunnen we ons objectief, drie à vier organisaties per jaar, helemaal waarmaken", reageert de Truiense schepen van Economie Pascal Vossius alvast enthousiast op de opmerkingen van Schueremans.

“Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat Herman Schueremans ook effectief zal verhuizen. De interesse in ons project is zodanig groot, ook vanuit het buitenland, dat het evenemententerrein er sowieso komt.”

"4 zaken finaliseren"

Dat Sint-Truiden al langer bezig is met het creëren van een evenemententerrein op de voormalige militaire luchtmachtbasis van Brustem, is geweten. “Er moeten nog vier zaken gefinaliseerd worden", legt de schepen uit.

"Allereerst moeten we nog enkele percelen van het Belgische leger aankopen. Daarnaast dienen we nog stappen te zetten op het vlak van ruimtelijke ordening en moeten er definitieve afspraken gemaakt worden met de exploitanten van de vliegbasis. Ten slotte moeten we ook nog met de Limburgse Reconversie Maatschappij (LRM) om de tafel gaan zitten voor een samenwerking betreffende dit evenemententerrein.”

Onder meer de gigantische omvang (tot 160 hectare), de helihaven en de aanwezigheid van de E40 zijn troeven die alleszins in het voordeel van de Truiense deelgemeente spelen.

Lees meer over de festivals