Jongeman verdacht van brutale verkrachting minderjarige blijft in cel

Print
Robin G. (24), een verpleger uit Lochristi die verdacht wordt van de brutale verkrachting van een 17-jarig meisje in september vorig jaar in Gent, blijft in de cel. De raadkamer in Gent heeft zijn aanhouding met een maand verlengd.

De verkrachting van het 17-jarige meisje gebeurde op 29 september na de Student Kick-Off-fuif op het Sint-Pietersplein in Gent. Het slachtoffer was 's avonds in de menigte haar vriend kwijtgeraakt.

Omdat ze de weg niet kende, ging ze in op het voorstel van een man om haar te helpen. Hij bracht haar echter niet naar het station, maar naar een studentenkot in de buurt. Daar werd ze misbruikt door de man en door een tweede verdachte. Het hoofd van het meisje werd omwikkeld met tape en ze werd geslagen en meermaals verkracht.

De 24-jarige verpleger werd aangehouden voor de verkrachting en voor afpersing, omdat hij geld wou van de 25-jarige mededader, die twee maanden geleden zelfmoord pleegde. Speurders onderzoeken of de twee mannen nog in aanmerking komen voor andere feiten van aanranding of verkrachting.