Bestuurder vluchtmisdrijf Hamme aangehouden, slachtoffers nog kritiek

De autobestuurder die zondagavond inreed op een groep fietsers in Hamme en vluchtmisdrijf pleegde, is aangehouden door de onderzoeksrechter. Drie slachtoffers verkeren nog altijd in levensgevaar.

ikerremans

De 22-jarige bestuurder uit Gent is aangehouden voor het ongeval en voor het vluchtmisdrijf. De man was onder invloed van alcohol en reed ook zonder verzekering. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van vijftien dagen. Het parket heeft de procedure voor de politierechtbank gestart om na vijftien dagen het rijbewijs voor een langere periode in te trekken.

Drie fietsers raakten zwaargewond en verkeren nog altijd in levensgevaar. Voor twee van hen is de toestand uiterst kritiek, zegt het parket van Dendermonde.

15-jarige ontsnapt

De autobestuurder reed zondag rond 20.10 uur in op vier fietsers in de Meerstraat, een landelijke verbindingsweg. Het ging om twee koppels uit Zele. Drie slachtoffers werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De 15-jarige zoon van één van de koppels kon net op tijd wegspringen en raakte lichtgewond.

De autobestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar op de plaats van het ongeval lagen een uitlaatpijp en bumper met nummerplaat. De politie kon hem snel opsporen.

Meer over Hamme