"N-VA bewijst dat het een partij is die haat zaait"

Print
"N-VA bewijst dat het een partij is die haat zaait"

N-VA bewijst dat het een partij is die haat zaait

Bart De Wever en N-VA lijken het helemaal te hebben verkorven in Wallonië door zich niet te distantiëren van de uitspraken van strafpleiter Vic Van Aelst. Charles Michel, voorzitter van MR, en Philippe Moureaux, ondervoorzitter van de PS, zijn bijzonder scherp voor de grootste partij van Vlaanderen.

Michel is van mening dat N-VA nu eindelijk het ware gelaat toont. "De N-VA bewijst dat ze een nationalistische partij is die denkt in karikaturen en haat zaait", zegt hij in een krant van De Persgroep. "De woorden van Vic Van Aelst balanceren op de rand van het racisme."

Moureaux uit dan weer de hoop dat dit slechts een staaltje van de partijpropaganda is, "maar ik vrees dat er meer aan de hand is". De Brusselse politicus vermoedt dat N-VA niet naar vooruitgang streeft en daarom geen echte onderhandelingen wil.

Van Aelst, kersvers lid van N-VA, stelde al eens voor om de Franse lessen in het Vlaams onderwijs af te schaffen. Hij hekelde ook het gebrekkige Nederlands van topfiguren als Elio Di Rupo en Joëlle Milquet, wat een "gebrek aan respect" zou zijn naar de Vlamingen toe.

Beeld: PhotoNews