Vrouw valt op metrosporen nadat ze zich verzet tegen handtasdief

In het Brusselse metrostation Clémenceau is een reizigster dinsdagavond zwaargewond geraakt toen ze zich verzette tegen een handtasdiefstal en op de sporen terechtkwam.

ikerremans

Het incident speelde zich net voor 18.00 uur af. Een dame op het metroperron merkte dat iemand haar handtas probeerde te stelen en verzette zich. In het trek- en duwwerk viel zij op de metrosporen. De bestuurder van het metrostel dat aan de overkant halt hield, zag haar vallen en verwittigde snel de dispatching van de MIVB.

Die kon nog net de bestuurder van een aanrijdend metrostel alarmeren, zodat die kon remmen. Het metrostel raakte de vrouw licht. Zij is met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar over haar juiste toestand zijn geen details bekend.

De dader van de handtasdiefstal kon de benen nemen, maar zou wel het aanrijdende metrostel aangeraakt hebben. Het parket heeft het metrostel daarom tijdelijk in beslag genomen voor een sporenonderzoek. Het metroverkeer op de lijnen 2 en 6 was tijdelijk onderbroken tussen de stations Hallepoort en Weststation.

Beeld: Photo News

Meer over Brussel