Jamie Cullum komt naar Jazz Middelheim

De affiche van Jazz Middelheim is volledig. Niemand minder dan Jamie Cullum komt naar de dertigste editie van het festival in Park Den Brandt in Wilrijk. Jazz Middelheim vindt plaats van 12 tot en met 15 augustus.

ikerremans

De Britse pianist en zanger Jamie Cullum geeft zijn concert op zondag 14 augustus. Eerder kondigde Jazz Middelheim al namen aan als Toots Thielemans, Brussels Jazz Orchestra met Bert Joris, Lady Linn & Her Magnificent Seven en Allen Toussaint & Marc Ribot Duo.

Zaterdag 13 augustus staat volledig in het teken van saxofonist John Zorn onder de noemer 'John Zorn's Book of Angels'. Hij neemt de programmatie van de hele dag voor zijn rekening en geeft om middernacht een exclusief orgelconcert in de protestantse kerk 'De Olijfberg' in Antwerpen.

Jazz Middelheim organiseert dit jaar jamsessies in samenwerking met deSingel. Die vinden plaats in het Grand Café van deSingel van vrijdag 12 tot en met zondag 14 augustus. Artiesten zoals Michiel Braam, Pieter Douma, Dirk-Peter Kölsch, Ben Sluijs, Jozef Dumoulin, Manolo Cabras en Eric Thielemans komen optreden.

Beluister hier 'Everlasting Love' van Jamie Cullum: