Philippe Gilbert opnieuw de beste in Gullegem Koerse

Philippe Gilbert heeft dinsdag de kermiskoers in het West-Vlaamse Gullegem gewonnen. De Waal haalde het licht afgescheiden van de Italiaan Francesco Chicchi en de Litouwer Aidis Kruopis.

ikerremans

De wedstrijd vatte aan met één minuut stilte voor de betreurde Wouter Weylandt, in 2009 en 2010 nog winnaar van Gullegem Koerse.

Al vrij vroeg vormde zich een kopgroep van elf leiders. Daarbij onder andere Jurgen Vandewalle, Kenny Dehaes, Niko Eeckhout en Andy Cappelle. Toen dit gezelschap, waaruit ondertussen Eeckhout en Jonathan Breyne de rol hadden moeten lossen, opgeslokt dreigde te worden door een omvangrijke groep met daarbij Tom Boonen en Philippe Gilbert, ging de Fransman David Boucher zijn kans.

Hij kreeg Kenny Dehaes mee in steun, maar ook zij werden wat later gegrepen. In de laatste bocht trok Philippe Gilbert fors door en haalde het dan ook licht afgescheiden.

Feest

"Ik draag mijn zege op aan Wouter Weylandt die hier de afgelopen twee jaar telkens won. Winnen is altijd mooi, ook al is het 'maar' een kermiskoers", zei Gilbert achteraf.

"Toen mijn teamgenoten gegrepen waren, plaatste ik in de slotkilometer een demarrage. Ik ben toen vol blijven doorgaan. Dat moest wel want men wou mij geen geschenken geven. Uiteindelijk haalde ik het ook. Het feest blijft inderdaad maar doorgaan."

Gilbert won zondag ook nog de Ronde van België.

Meer over Philippe Gilbert