Te veel gamen is spelen met je huwelijk

Triest genoeg eindigen tegenwoordig twee op de drie huwelijken in een scheiding. Overmatig gamen blijkt voor veel vrouwen voldoende rede te zijn om het huwelijk te laten ontbinden.

ibroeksteeg

Divorce Online deed onderzoek naar wat vrouwen 'onredelijk gedrag' van hun partners vinden, en daaruit bleek dat 15 procent van de vrouwen zich ergert aan hun gamende echtgenoot. Voor sommige vrouwen is dat de druppel en daarom vragen ze de scheiding aan.

Volgens de vrouwen spelen de mannen liever hun spelletjes dan dat ze aandacht geven aan hun vrouw en familie. Mannen ervaren dat dan weer totaal niet zo. Gamen is voor hen een goede vrijetijdsbesteding.

Economische crisis

Zeker mannen die door de economische crisis werkloos zijn geworden, vinden hun heil in gamen. "Door de crisis zitten veel mannen thuis, gamen is daarbij een goede vrijetijdsbesteding, tot grote ergernis van de vrouwen", klinkt het.

Onderzoeker Mark Keenan geeft wel toe dat overmatig gamen een vlucht uit een slecht huwelijk - dat door het vluchtgedrag nog slechter wordt - kan zijn.

Beeld: Photonews

Niet te missen