Autokaravanen in minstens 15 steden als Rode Duivels winnen

In minstens vijftien Belgische steden zijn al toeterende autokaravanen aangekondigd als de Rode Duivels vrijdag in het Koning Boudewijnstation de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije winnen.

ibroeksteeg

Op de sociale netwerksite Facebook wordt druk gemobiliseerd om vrijdagavond tussen 22.30 en 1.30 uur claxonnerend door onder meer Gent, Halle, Genk, Hamme, Dendermonde, Brussel, Charleroi, Antwerpen, Leuven, Ieper, Namen, Bergen, Mechelen, Kortrijk en Zele te rijden.

Initiatiefnemer en Genkenaar Kobe Van Reppelen wist al 23.000 sympathisanten te strikken. In het Oost-Vlaamse Zele gaat voor het eerst een georganiseerde karavaan door. "We willen geenszins de allochtone gemeenschap uitdagen", zegt initiatiefnemer Francis De Donder. "Al 150 autobestuurders zegden toe, zij krijgen een volgnummer en zullen begeleid worden door de lokale en federale politie." Het is niet duidelijk of de karavanen overal aangevraagd werden.

De claxonkaravanen gaan vrijdagavond enkel door bij winst voor de Rode Duivels. In het andere geval rijden ongetwijfeld Turkse supporters door de straten, al zijn daar nog geen aankondigingen voor bekend.

Beeld: Photonews