Nederlandse baggeraar komt met hoofdvestiging naar Antwerpen

De Nederlandse baggeraar Boskalis - eigenaar van Smit en het Antwerpse URS - concentreert vanaf juli zijn havensleepdiensten in Antwerpen. Dat deelde algemeen directeur Peter Vierstraete van URS dinsdag mee bij de doop van twee nieuwe, uiterst krachtige sleepboten.

Paul Hendrickx

Zowel de commerciële als financiële, operationele en onderhoudsactiviteiten krijgen onderdak in het hoofdkwartier aan de Italiëlei. URS is sinds enkele jaren volledig in handen van het Nederlandse Smit dat vorig jaar zelf volledig werd overgenomen door Boskalis. Over het aantal mensen dat naar Antwerpen wordt overgeplaatst, wordt volgens Vierstraete nog onderhandeld.

De doop van de Union Hawk en Union Eagle verliep dinsdagnamiddag alvast niet onopgemerkt. In aanwezigheid van enkele honderden gasten en tientallen toeschouwers op het Zuiderterras werden beide in Spanje gebouwde sleepboten gedoopt terwijl de scheepssirenes loeiden, ballonnen werden opgelaten en een zusterschip waterfonteinen spoot. De 'nieuwelingen', die al sinds eind vorig jaar in gebruik zijn, zijn met elk 86 ton paalkracht (BP) meteen de sterkste slepers in Antwerpen.

PVb

Foto Bert Hulselmans