Al in 1997 klacht over mishandeling pleegkind in Duffel

Bij het parket van Mechelen liepen twee klachten binnen over de mishandeling van de kleine Annick in Duffel. De eerste klacht dateert al van 1997. Annick werd tussen haar derde en veertiende jaar door haar pleegouders in Duffel ernstig mishandeld.

ikerremans

Het meisje zou door haar drugsverslaafde moeder Helen L. uitgehongerd zijn, moest naakt in de hoek gaan staan enzovoort. In de Kamercommissie Justitie wilde Siegfried Bracke (N-VA) weten of het parket al eerder klachten had ontvangen.

De Clerck zei dat het Mechelse parket twee klachten kreeg. De eerste liep al in 1997 binnen. "Toen werden verschillende getuigen gehoord en ook het meisje zelf werd met de video verhoord. Omdat ze de feiten minimaliseerde, besloot het parket om de klacht zo te laten."

"Recent was er dan een klacht van de advocaat van het pleegkind zelf. Daarover werden getuigen en buren verhoord. Deze feiten werden wel vervolgd en de uitspraak is op 10 juni", aldus De Clerck, die er nog aan toevoegde dat er bij het onderzoek maar weinig medewerking was van de pleegdienst, vermoedelijk om redenen van privacy.

JDW

Meer over Duffel