75-jarige trapt beter dan Glenn Verbauwhede

Kortrijk-doelman Glen Verbauwhede waande zich maandenlang de beste 'lattentrapper' van het land. Tot hij werd verslagen door ... een 75-jarige ex-voetballer. Erik Lambert, broer van club-icoon Raoul, heeft het onaantastbaar gewaande Espinosa-record van Verbauwhede gebroken.

iwagemans

De 'Espinosa' is een wedstrijd uit het programma 'Extra Time' op Canvas. Profvoetballers namen het een heel seizoen tegen elkaar op om zo snel mogelijk vijf ballen tegen de lat te trappen. Glenn Verbauwhede, keeper bij KV Kortrijk, beëindigde het seizoen als beste lattentrapper. In nauwelijks 20 seconden trapte hij vijf ballen tegen de deklat.

Tot Erik Lambert weer eens de voetbalschoenen aantrok en zonder verpinken vijf ballen op rij tegen de lat trapte, in een recordtijd van 18 seconden. Verbauwhede nam de prestatie sportief op. De West-Vlaming liet al weten dat hij Lambert wil uitdagen voor een duel. Als Lambert wint, krijgt hij de Espinosa-trofee. Lambert ziet dat wel zitten.

Zijn kleinzoon is alvast trots. "Mijn opa Erik Lambert van 75 jaar oud verslaat Glenn Verbauwhede in latje trap! Hij schoot direct 5 keer raak!! My grandaddy is the best!!!!!!!!!"

Op Youtube kan u de prestatie van Erik Lambert bekijken: