Rutger Beke stopt met triatlon

De 33-jarige triatleet Rutger Beke zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière. "Mentaal is het op", liet hij dinsdag weten op een persconferentie in het Kasteel van Bever.

drombouts

"Fysiek ben ik waarschijnlijk niet op, maar mentaal kan ik het niet meer opbrengen. Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets kan bereiken en ik heb ook geen zin om nog een jaar aan te modderen", zegt Beke.

"Daarom heb ik voor mezelf beslist dat het tijd is om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Wat ik ga doen, weet ik nog niet."

Palmares

Beke won in zijn carrière twee Ironmans, in 2007 in Arizona en in 2009 in Mexico. Hij eindigde ook vijf keer in de top 5 in Hawaï.

Beke won ook de halve Ironman van Monaco 2005 en hij werd acht keer Belgisch kampioen. De laatste jaren was hij vooral op de sukkel met blessures.

"Ik denk dat ik tevreden mag terugblikken. Drie prestaties springen er voor mij uit. Mijn tweede plaats in Hawaï 2003 omdat ik toen uit het niets kwam."

"In Hawaï 2008 was ik derde. Dat beschouw ik als mijn beste wedstrijd ooit, maar door omstandigheden heb ik toen niet gewonnen. En mijn zege in Monaco, omdat ik die beschouw als een revanche na een bewogen jaar."

De Leuvenaar doelt daarmee op zijn dopingzaak. In 2004 testte hij positief op epo maar na een lange procedureslag werd Beke vrijgesproken.

Beeld Photo News: Iron Man Hawaï 2006