Explosie Ikea Gent nog niet opgeëist

De explosie maandag in de Ikea-winkel in Gent is nog niet opgeëist en er zijn nog geen verdachten opgepakt. De doorzoeking met vier explosievenhonden van de vestiging aan Flanders Expo heeft dinsdagmorgen geen bijkomende verdachte voorwerpen opgeleverd. De meubelzaak is opnieuw geopend voor het publiek.

wverhaert

De vestiging van Ikea in Gent werd maandagavond ontruimd nadat er rond 18 uur bijna onmiddellijk na elkaar twee kleine ontploffingen waren geweest. Twee wekkers waren verpakt in melkdozen onder paletten verstopt en via een ontstekingsmechanisme tot ontploffing gebracht. De schade was zeer beperkt, maar een personeelslid en een beveiligingsagent raakten lichtgewond aan de oren door het geluid van de ontploffing.

Bij de vestigingen van Ikea in het Nederlandse Son bij Eindhoven en in het Franse Lomme bij Lille zijn de daders op analoge wijze te werk gegaan, zegt het Gentse parket.

Alle Belgische vestigingen van Ikea werden dinsdagochtend door de politie doorzocht. De vakbonden vragen inmiddels een risicoanalyse aan het Comité voor preventie en bescherming op het werk. "Dat is de enige manier om ons personeel gerust te stellen", luidt het.

Meer over Gent