Alle partijen akkoord met nieuwe begroting

Het budget voor 2011 is gisteravond unaniem goedgekeurd. Het was de tweede keer dat burgemeester Vandenhove zijn begroting voorstelde. De opmaak van de begroting zorgde aanvankelijk voor hevige discussies tussen Lijst Burgemeester aan de ene en Open Vld en CD&V aan de andere kant. Schepen Roland Duchâtelet verloor hierdoor zelfs zijn bevoegdheid begroting.

fvranckx

De eerste poging van Vandenhove werd weggestemd door de andere partijen, maar gisteren was het tweede keer goede keer. Het investeringsbudget is nu van 22,7 miljoen geslonken tot 20,8 miljoen euro. Hierdoor moet er per jaar 411.000 euro minder worden betaald aan leningen.

De grootste besparing is de Stationsstraat. Die zou dit jaar opnieuw worden aangelegd, dat is nu een jaar uitgesteld. De Academie zal ook langer moeten wachten op nieuwe vensters. Op de werkingskosten zelf is 461.000 euro bespaard. Vooral in kleinere activiteiten wordt er gesnoeid – zoals bijvoorbeeld autoloze zondag.

De komende drie jaar zullen er ook zo’n 30 mensen niet meer worden vervangen. De ontvanger wees erop dat het budget heel krap is. “Als er geen dividenden meer zouden komen uit de Gemeentelijke Holding (Dexia) dan zitten we in de problemen.”

CD&V keurde de begroting goed. “Het tekort in eigen dienstjaar is namelijk gedaald van 4 miljoen euro naar 1,6 miljoen euro”, zei Veerle Heeren. Marleen Thijs (Lijst Burgemeester) merkte op dat deze begroting niet veel verschilde van de vorige en vroeg zich af waarom die niet werd goedgekeurd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio