Verdachte van moord op Britta Cloetens plaatst camera's in damestoiletten

Tijl T. (29), de man uit Duffel die ervan wordt verdacht de verdwenen Britta Cloetens (25) te hebben vermoord, had in het damestoilet van de Hondagarage waar hij werkte, een cameraatje geïnstalleerd.

jrosquin

Tijl T. blijft zwijgen. Ook toen er DNA en bloedsporen in de kofferbak van zijn auto werden gevonden, weigerde hij te spreken.

Speurders wachten tot hij breekt. Intussen hebben ze nieuw materiaal in handen dat bewijst hoe pervers Tijl T. was. In het damestoilet van de Hondagarage waar hij werkte, is - in de wc zelf - een cameraatje gevonden dat Tijl T. er onzichtbaar had geïnstalleerd. De beelden werden bij hem gevonden. De beelden komen niet alleen uit dat damestoilet. Hij had ook cameraatjes gemonteerd op een paar openbare toiletten. Het is niet duidelijk welke precies dat waren, en hoeveel perverse beelden Tijl T. op zijn conto had.

Verkrachtingen

Of Britta Cloetens die bewuste 23ste april naar het toilet is geweest van de Hondagarage aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, is niet bekend. Ze ging er alleszins een offerte laten maken voor een nieuwe auto. De verkoper was Tijl T., die bij het gerecht bekend staat voor een reeks verkrachtingen in Puurs en Boom.

Het lichaam van Britta is nog niet gevonden. Voor haar familie houdt de onzekerheid aan. Ergens beseffen ze dat de kans dat ze nog leeft bijna onbestaande is, maar tegelijk blijven ze hopen. “Ik ben afgelopen weekend in Nederland gaan fietsen, om eens te ‘ontsnappen’”, zegt Britta’s mama Karin. “Want we kunnen alleen wachten.”

SYMA, DVD, AK