Nico uit 'De Keuken van de Meester': "Ik ben geen dikke nek"

In het vtm-programma 'De Keuken van de Meester' komt hij over als een eigenwijze kerel. Maar dat is enkel schijn. Zo beweert kok Nico zelf.

mgeysmans

"Tja, soms kan ik nogal impulsief uit de hoek komen. Vroeger was dat nog veel erger. Dan had niemand mij kunnen gehouden om iedereen die lelijke dingen over mij zegt eens flink uit zijn vet te geven. Met hun gezever! Ik ben geen arrogante dikke nek", aldus Nico tegen Dag Allemaal.

Tijdens de laatste aflevering was te zien hoe Nico kwaad aan de afwas begon na een wedstrijd te hebben verloren. "Ik was kwaad ja. Dat geef ik toe. Eerst met die Chinese madam die mijn bord compleet had afgekraakt en dan de klas die ze voor Glenn en mij in petto hadden… Ik had een week voordien nog mijn beklag gedaan bij de makers van 'De Keuken van de Meester' dat ze de afwas te veel op zijn beloof lieten. Vlak na onze verloren proef kwam één van die mensen naar mij, met een grijns tot achter zijn oren. 'We hebben uw commentaar van vorige week in acht genomen, hoor. Gij moogt de afwas doen'. Ik kan mij voorstellen dat mensen thuis voor hun tv iets hadden van: dat kinderachtige ventje. Terwijl ik de eerste ben om de afwassers te helpen. Ik voelde me gewoon onrespectvol behandeld", gaat Nico verder.

"Wat ik niet had mogen doen was mijn frustraties op Johan, een medekandidaat, uitwerken. Tien minuten later heb ik hem dan ook uitgebreid mijn excuses aangeboden. Maar dat hebben ze natuurlijk niet laten zien. Enfin, tijdens de uitzending heb ik Johan opgebeld en mij nog eens geëxcuseerd. Hij antwoordde: 'Nico zoals ze jou nu afschilderen op tv, dat is heel lelijk."

Beeld: VTM

Niet te missen