Hot Marijke: "VRT moet me nog geld voor privé-filmpje"

Hot Marijke is boos. De prostituee werkte mee aan een filmpje voor 'Reyers Laat', een VRT-programma, maar werd daar nooit voor betaald. "Dit ruikt naar chantage", laat de VRT weten.

mgeysmans

"Twee weken geleden contacteerde een medewerkster van 'Reyers Laat' me met de vraag of ik wilde opdraven in het zogezegd droomfilmpje waarmee de uitzending telkens wordt afgesloten. Daarin zeggen bekende mensen wat hun droom is. Van mijn filmpje werden 2 versies opgenomen: één voor de kijkers thuis, en één met een alternatief einde dat bestemd was als afscheidscadeau voor een 'Reyers Laat'-collega. Dat was meteen de reden waarom ik het gratis gedaan heb. Ik doe wel vaker privé-filmpjes, maar altijd tegen betaling. Tenzij ik natuurlijk op de buis verschijn", aldus Hot Marijke in Dag Allemaal.

Bij de VRT ontkennen ze in alle toonaarden. "Het was nooit onze bedoeling om dat filmpje uit te zenden. Het was een cadeau voor onze regisseur die met pensioen ging, niet meer dan dat. We hebben dat zelfs op e-mail. Er is nooit een woord over geld of een eventuele uitzending gevallen. Nadat het filmpje was opgenomen, vroeg ze wel om geld. En nadien kregen we een e-mail met de vraag voor 300 euro. Dat ruikt naar chantage", besluit Wim Van Waesberghe, eindredacteur bij 'Reyers Laat'.

Beeld: Photonews

Niet te missen