Jan Hoet ontvangt Prijs voor Algemene Culturele Verdienste in Genk

Jan Hoet mocht maandag uit handen van Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste ontvangen. Dat gebeurde op de 2de editie van het Cultuurforum 2020 in C-mine in Genk. De prijs bekroont Hoet voor zijn carrière als onvermoeibare baanbreker voor de sterke culturele regio Vlaanderen.

fvranckx

De Prijs Algemene Culturele Verdienste werd uitgereikt aan het slot van het Cultuurforum 2020. De jury prees Hoet in haar verslag als een ‘onvermoeibare baanbreker’: “Zijn bevlogenheid en werklust zijn legendarisch. Het vuur waarmee hij zoveel mogelijk mensen overtuigt van de deugden van de kunst, brandt als vanouds.”

De Vlaamse kunstpaus zelf was naar eigen zeggen "zielsgelukkig". "Ik ben alleszins blij dat ik ‘m nu krijg, en niet postuum", lachtte hij.

De uitreiking was de start van de nieuwe formule voor de Vlaamse Cultuurprijzen. Voortaan wordt de laureaat van een Cultuurprijs gehuldigd op een evenement van de sector. Zowel de sector als de winnaar krijgt zo meer aandacht en waardering.

Lees vandaag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio